» | |
A kosár tartalma: tétel, a fizetendő összeg: ,- Ft  
Termékeink
  1. PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS
  2. Paleolit sütemények
  3. Cukor és cukorhelyettesítő termékek
  4. Egészséges nassolni valók
  5. Ételízesítők
  6. Fűszerek, fűszerkeverékek
  7. Gabonafélék
    1. Gabonák
    2. Kásák
    3. Korpák
    4. Morzsák
    5. Müzlik
    6. Pelyhek
  8. Gluténmentes, diabetikus termékek
  9. Himalája só, holt tengeri só
  10. Húspótlok, szendvics krémek, zakuszkák
  11. Hüvelyesek
  12. Lisztek, darák
  13. Magvak
  14. Mézek, lekvárok, virágpor
  15. Olaj, ecet, margarin, zsír
  16. Pékáru
  17. Sütési kiegészítők
  18. Tej- tojásmentes termékek
  19. Tejtermék, tejpotló termékek
  20. Tészták
  21. Egészséges Italok
  22. Gyógynövények, gyógyteák
  23. Szépségápolás-gyógy és naturkozmetikumok
  24. Étrendkiegészítők
  25. Aromaterápia, illatosítók, füstölők
  26. Öko-háztartás
  27. Öko higiénia papírtermékek
  28. Csírák, csíratálak
  29. Búzafű,Búzafűprés, malom
  30. Baba-mama
  31. Lúgosítás
  32. Rágógumi
  33. Gyógykrémek
  34. Ajándéktárgyak
  35. Fogyókúra
Hírlevél


 

* Leiratkozáshoz adja meg az e-mail címét.

Termékajánló
Statisztika
összes látogató: 678.682 fő
mai látogatók: 422 fő
online látogatók: 31 fő
 
termékek: 1.308 db
kategóriák: 175 db
gyártók: 128 db


Gabonák

oldalak száma: 2
«« ... « 1 2 » ... »»
sorrend: termék / oldal:


Barna rizs Ár: 340,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Csak a hántolatlan, barnarizs formájában értékes a rizs, csak így jelent igazi táplálékot. Fehérrizs előállítása során lehántolják az egész rizsszemet, mely során külső burkát eltávolítják, megfosztva a rizst a vitaminoktól, ásványi anyagoktól és a rostoktól; így egy üres kalóriaforrássá válik. A barnarizs élettani hatásai: jó hatással van fogyasztása keringési, emésztési bántalmak esetén; kimerültség, fokozott stressz esetén; magas vérnyomás csökkentésére; hasmenés ellen, magas láz esetén; jótékony hatást gyakorol az egész bálcsatornára, nyugtatja és tisztítja; bőrbetegségeknél, hajhullás esetén is érdemes fogyasztani. Nem hízlal, jótékonyan hat a vérzsír és vérkoleszterin szintre; segíti a veseműködést, gátolja a vesekőképződést; méregtelenít, segíti a salakanyagokat eltávolítani a szervezetből; az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol. Értékes B vitaminok vannak héjrétegében. Ezen kívül tartalmaz fehérjét, rostot, cinket, folsavat, E- és B vitamint, kalciumot. Elkészítés előtt finom szűrőben folyóvíz alatt át kell mosni. Bármilyen gabona megvásárlásakor fő szempont legyen, hogy az vegyszermentes, azaz ellenőrzött bio termelésből származzon. Ajánlatos beáztatni 8-12 órára, így hamarabb elkészül, puhább, élvezhetőbb lesz. 2,5 – szeres mennyiségű vízzel főzzük 45 percig, maximum 1 óráig. Kis sóval, lestyánnal, curryvel, sáfránnyal, majorannával, kakukkfűvel fűszerezhetjük.
Gyártó: Vegabond»
 

Bio amarantmag pattogatott Ár: 340,- Ft 
Kiszerelés: 250g

Jellemzők: Ajánlott fogyókúrához, cukorbetegséghez, gluténmentes étrendhez, szív és érrendszeri betegségekhez, csontritkulás megelőzéséhez. B, E vitamint tartalmaz. Nem tartalmaz glutént. Ajánlott áztatási idő: nincsen. Főzővíz arányos mennyisége: 2. Fűszere: ánizs, köménymag, édeskömény
Gyártó: Klorofill»
 

Bio barna basmati rizs Ár: 1.625,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért drágább a többi rizshez képest. Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.
Gyártó: Biorganik»
 

Bio pattogatott amarant Ár: 340,- Ft 
Kiszerelés: 100g

Jellemzők: A Föld egyik legősibb kultúrnövényét Közép-Amerika népei már 5-6000 évvel ezelőtt kenyérgabonaként termesztették. Páratlanul gazdag beltartalmi értékei miatt a 70-es években az Egyesült Államokban újra felfedezték és azóta az amarantot a legideálisabb tápanyagtartalmú gabonák között tartják számon. Ajánlott fogyókúrához, cukorbetegséghez, gluténmentes étrendhez, szív és érrendszeri betegségekhez, csontritkulás megelőzéséhez. B, E vitamint tartalmaz. Nem tartalmaz glutént. Felhasználható: Reggeliknél tejbe, joghurtba, kefírbe, gyümölcslébe keverve. A gyengébb beltartalmú müzlik, gabonapelyhek feljavítására. Levesekben betétként és díszítésnek. Húsok, halak panírozásához. Édességek, saláták alapanyagaként és díszítésnek. Lisztek dúsítására: kelt tésztákban max. 20%-ban, egyéb esetekben (kekszek, teasütemények, linzerek, palacsinták, stb.) max 50%-ban váltható ki a liszt. Tartalmaz: fehérje (18%), nyers rost (5,3g), kalcium (230mg), magnézium (270mg), vas (10mg), kalium (410mg), cink (2,8mg), mangán (2,5mg), réz (0,6mg). Fehérjehasznosulása az emberi szervezetben jobb, mint a tehéntejé.
Gyártó: Biorganik»
 

Bio puffasztott quinoa Ár: 570,- Ft 
Kiszerelés: 100g

Jellemzők: A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske. Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető. Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.
Gyártó: Biorganik»
 

Bulgur Ár: 490,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Keleti országokban közkedvelt étel. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből (búzatöret). Előfőzött. Elkészítési javaslat: kétszeres mennyiségű vízben - 10-15 perc alatt - puhára főzzük. Ajánljuk önállóan köretnek, vagy salátákba nyers hagymával.
Gyártó: Vegabond»
 

Bulgur barna /natura/ Ár: 490,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Bulgur Talán különösen hangzik, de ha utánagondolunk el kell fogadni azt az egyszerű tényt, hogy a Napban, mint égitestben rejlő szakadatlanul sugárzott energia teszi lehetővé Földünkön az élet mindenféle formájának létezését. A növények, mint ennek az energiának a legfőbb közvetítői adják át testünknek mindazt, ami nélkül elpusztulnánk. A fotoszintézisben megnyilvánuló csoda teszi asztalunkra a földben található ásványi anyagok, illetve nyomelemek, vitaminok megfelelő választékát. A forróégövi országok egyik különleges növénye a durumbúza, melyet az arab kultúra népei, amennyiben a teljes érés előtt betakarítanak és a napon szárítják, illetve ott fejeződik be a mag érésének a folyamata, létrejön a Bulgurnak nevezett különlegesen finom ízü gabonaféleség. A sajátságos, semmihez nem hasonlító íz az egyik ok, ami miatt fogyasztását szinte nem lehet megunni. Sokoldaluan és változatosan elkészíthető, együttfőzve például hajdinával, vagy kölessel. Alapként a feltétekkel változatossá tehető. Főzési ideje – nálunk legalábbis – kb max 10 perc. Van olyan vélemény is, mely szerint elég a felforrás után kikapcsolni a tüzet és a többi már elég a puhuláshoz. A tarhonyához hasonló állaga lesz. Állás alatt, pl másnapra összeáll ugyan, mivel a vizet méginkább felszívja, de könnyedén szétvágható villával is akár. Nem fojtó, akár diétásnak is nevezhető étel, melyet bátran ajánlhatunk akár rák, vagy egyéb diétához is, természetesen szakemberrel való konzultációval kiegészítve. Erről külön szólok, mivel a téma megérdemli.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Hajdina /natura/ Ár: 670,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Hajdina A hajdina, vagy másnéven pohánka régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet. A NATURKONYHA fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, erős, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. "A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jólismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Hajdina /natura/ Ár: 1.100,- Ft 
Kiszerelés: 1000g

Jellemzők: Hajdina A hajdina, vagy másnéven pohánka régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet. A NATURKONYHA fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, erős, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. "A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jólismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Hántolt köles Ár: 380,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: A köles az egyik legfontosabb immunvédő. Aminosavat, a metionint tartalmazza. Lúgosító gabona, ajánlott naponkénti fogyasztása. Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél. Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében. Sok szilíciumot tartalmaz, ami a szervezet védekező képességét fokozza. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, ill. B karotint, B1 és B2 vitamint. A köles az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjék mellett 7 aminosavat tartalmaz és lúgos kémhatású, ezért különösen alkalmas betegeknek és növésben levő fiataloknak, gyermekeknek. Kovasav tartalmának köszönhetően a bőrt rugalmassá, a hajat fényessé, a fogakat, körmöket erőssé teszi, könnyen emészthető. Magas a fűtőértéke, sok szerves sót és rostanyagot tartalmaz. Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik. Ajánlott áztatási idő: nincs. Főzővíz arányos mennyisége: 2,5-3,4. Ajánlott fűszerek hozzá: gyömbér, bazsalikom, majoranna, koriander.
Gyártó: Klorofill»
 

Hántolt köles /natura/ Ár: 380,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Hántolt köles. Főzés: háromszoros mennyiségű vízben. Fogyasztható köretként vagy főételként. Felhasználás előtt ugyanúgy, mint az egyéb magvakat, válogassuk át, vagy legalábbis pergessük át egyik edényből - másikba, hogy az esetleg még szemmel észrevehető apróbb méretü szennyeződéseket - kö, egyéb magvak, stb - kiválogathassuk. Sajnos a legtökéletesebb hántolással és egyéb előzetes előkészítő műveletekkel sem lehetséges a magvakkal azonos méretü és esetleg azonos fajsúlyu egyebeket eltávolítani. ezt csak - hasonlóan a hüvelyesekhez, rizshez...stb - csak a gyakorlott szem veszi észre. Szűrőkanálban, átfolyó vízzel mossuk meg. Az általános, úgynevezett "korszerű" táplálkozás többségében savasító kémhatású, élelmiszernek nevezett bolti áruféleségeket tartalmaz. Ezekkel szemben a köles LÚGOSÍTÓ hatású élelem. A termék értékei miatt kiemelkedő helyet foglal el a reformtáplálkozás palettáján. Csak egy példát a sokféle felhasználásról: saját példámat említve, a reggeli köles előre "megfőzőtt" és a hűtőben tartott kb négy-öt napi adag. Ebből kiszaggatva három-négy evőkanálnyit a mikróban egy percig melegítve hozzáteszek joghurtot, télen lekvárt, vagy mirelit gyümölcsöket. Egyébként szezonálisan aktuális friss gyümölcsöket. Ez a keverék kb délig elegendő, minthogy laktat, de sohasem hízlal!
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Hántolt köles /natura/ Ár: 700,- Ft 
Kiszerelés: 1000g

Jellemzők: Hántolt köles. Főzés: háromszoros mennyiségű vízben. Fogyasztható köretként vagy főételként. Felhasználás előtt ugyanúgy, mint az egyéb magvakat, válogassuk át, vagy legalábbis pergessük át egyik edényből - másikba, hogy az esetleg még szemmel észrevehető apróbb méretü szennyeződéseket - kö, egyéb magvak, stb - kiválogathassuk. Sajnos a legtökéletesebb hántolással és egyéb előzetes előkészítő műveletekkel sem lehetséges a magvakkal azonos méretü és esetleg azonos fajsúlyu egyebeket eltávolítani. ezt csak - hasonlóan a hüvelyesekhez, rizshez...stb - csak a gyakorlott szem veszi észre. Szűrőkanálban, átfolyó vízzel mossuk meg. Az általános, úgynevezett "korszerű" táplálkozás többségében savasító kémhatású, élelmiszernek nevezett bolti áruféleségeket tartalmaz. Ezekkel szemben a köles LÚGOSÍTÓ hatású élelem. A termék értékei miatt kiemelkedő helyet foglal el a reformtáplálkozás palettáján. Csak egy példát a sokféle felhasználásról: saját példámat említve, a reggeli köles előre "megfőzőtt" és a hűtőben tartott kb négy-öt napi adag. Ebből kiszaggatva három-négy evőkanálnyit a mikróban egy percig melegítve hozzáteszek joghurtot, télen lekvárt, vagy mirelit gyümölcsöket. Egyébként szezonálisan aktuális friss gyümölcsöket. Ez a keverék kb délig elegendő, minthogy laktat, de sohasem hízlal!
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 



oldalak száma: 2
«« ... « 1 2 » ... »»
sorrend: termék / oldal: