» | |
A kosár tartalma: tétel, a fizetendő összeg: ,- Ft  
Termékeink
  1. PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS
    1. Cukorhelyettesítők
    2. Étrendkiegészítők
    3. Gabona helyettesítésére
    4. Paleo könyvek
    5. Tejtermékek helyettesítésére
    6. Zsírok, olajok
  2. Paleolit sütemények
  3. Cukor és cukorhelyettesítő termékek
  4. Egészséges nassolni valók
  5. Ételízesítők
  6. Fűszerek, fűszerkeverékek
  7. Gabonafélék
  8. Gluténmentes, diabetikus termékek
  9. Himalája só, holt tengeri só
  10. Húspótlok, szendvics krémek, zakuszkák
  11. Hüvelyesek
  12. Lisztek, darák
  13. Magvak
  14. Mézek, lekvárok, virágpor
  15. Olaj, ecet, margarin, zsír
  16. Pékáru
  17. Sütési kiegészítők
  18. Tej- tojásmentes termékek
  19. Tejtermék, tejpotló termékek
  20. Tészták
  21. Egészséges Italok
  22. Gyógynövények, gyógyteák
  23. Szépségápolás-gyógy és naturkozmetikumok
  24. Étrendkiegészítők
  25. Aromaterápia, illatosítók, füstölők
  26. Öko-háztartás
  27. Öko higiénia papírtermékek
  28. Csírák, csíratálak
  29. Búzafű,Búzafűprés, malom
  30. Baba-mama
  31. Lúgosítás
  32. Rágógumi
  33. Gyógykrémek
  34. Ajándéktárgyak
  35. Fogyókúra
Hírlevél


 

* Leiratkozáshoz adja meg az e-mail címét.

Termékajánló
Statisztika
összes látogató: 678.684 fő
mai látogatók: 424 fő
online látogatók: 41 fő
 
termékek: 1.308 db
kategóriák: 175 db
gyártók: 128 db


Gabona helyettesítésére

oldalak száma: 2
«« ... « 1 2 » ... »»
sorrend: termék / oldal:


Amarant liszt Ár: 890,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

Az amaránt teljes kiőrlésű lisztté őrölhető és a pattogatott változattal együtt az élelmiszeripari alkalmazások széles skáláját kínálja. Számos élelmiszerben használható fel, beleértve a reggeli gabonapelyheket, húsok, halak, baromfi panírozásához, cukrászati termékekhez (csokoládéhoz adva az ízének és szerkezetének javítása céljából), salátaízesítőkhöz (pl. salátákat megszórni pattogatott amaránttal), sütőipari termékekhez (kenyerek, teasütemények, apró sütemények, kekszek), extrudált snack ételekhez chips-ekhez, 244hoz, egészséges élelmiszerekhez, levesekhez és diétás termékekhez. Ételdekorációra is kiváló. Az amaránt lehetséges alkalmazásai valójában korlátlanok egy kreatív élelmiszerkészítő számára, akinek mindig észben kell tartani az amarántot, ha egy magas beltartalmi értékű étel előállítására törekszik. Az olcsóbb, de gyengébb beltartalmú gabona alapú élelmiszerek feljavítására is kiválóan alkalmas. Az amaránt aminosav összetétele kedvezően hat a szervezet zsírháztartására, és ezen keresztül az érelmeszesedés megelőzésre. Kiegyenlített, harmonikus aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (75%). Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás A gabona félék között, az amaránt vas tartalmának rendkívül nagy a biológiai értéket tulajdonítanak a kutatók. Ezt indokolhatja az tény, hogy a gabonaféléktől eltérően C vitamint is tartalmaz, ami elősegíti a vas felvételét A hőkezelés hatására a vas és más elemek hozzáférhetőségét meg gátló fitinsav lebomlik. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve, a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Az amaránt jó minőségű fehérje tartalma, a mennyiségileg ugyan nem számottevő, de élettanilag jelentős zsírsavai, elősegítik a kalciumfelszívódást. Glutént nem tartalmaz! A kiválóan hasznosuló fehérje-, értékes olajtartalma, valamint a gabonafélékhez viszonyítva alacsonyabb szénhidráttartalmának és magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően, az amaránt egy korszerű élelmiszer, melyet az étel allergiában szenvedők is fogyaszthatnak! Gyártó: Klorofill

Gyártó: Klorofill»
 

Gesztenye liszt (Naturbit) Ár: 1.350,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. Kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, mint a búzaliszt. Rostban gazdag (10,58%). A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott! Gyártó: Naturbit

Gyártó: Naturbit»
 

Gesztenye liszt (NATURE COOKTA) Ár: 2.740,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

Az Európai Unióból (Olaszországból) származó Nature Cookta gesztenyelisztet friss gesztenyéből készítik. Először 15-20 napig 45-50°C-on szárítják, majd géppel hántolják. Ezután a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Műanyag zacskókban vagy fém tárolókban elszállítják, majd kiválogatják. Géppel majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. A búzaliszttel összehasonlítva kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz, mindössze 71,4 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben. Alacsony (csupán 344 kcal/1456 kj/100 g) kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi táplálékunk igen kevés rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az arányt javíthatjuk. A gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján, ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem okoz panaszokat, de Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori Itáliában is a búzaliszt konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott! Bár a gesztenye tulajdonképpen dióféle, (és ezért annak, aki a diófélékre és az olajos magvakra allergiás, vigyáznia kell vele) a gesztenyeliszt lényegesen különbözik a többi dióféléből készült liszttől, mint például a mandulaliszttől vagy mogyoróliszttől. Először is, a gesztenyelisztnek rendkívül alacsony a zsírtartalma, és mivel magas a keményítőtartalma, a lisztje mind tápértékét tekintve, mind felhasználásában sokkal jobban hasonlít a maglisztekre, mint a tipikus diófélék lisztje. Eredeti csomagolásában tárolva száraz, hűvös helyen tartandó, viszont felbontás után főleg nyáron tárolja a hűtőszekrényben 0-4°C között, hogy távol tartsa az élősködőket! Bár a gesztenyeliszt a ~65-ös glikémiás indexe magasnak számít, (ahhoz, hogy az alacsony kategóriába essen, 55 alatt kellene lennie.) még mindig alacsonyabb, mint az általában sütésre használt akár gluténtartalmú, akár gluténmentes liszteké, mint pl. a fehér rizsliszté (GI=~95), a burgonyakeményítőé (GI=~95), a nyílgyökérporé (GI=~85) vagy a fehér búzaliszté (GI=~85). Az biztos, hogy lényegesen drágább és nehezebben fellelhető a gesztenyeliszt, de aki alacsonyabb glikémiás indexet és gluténmentes összetevőket keres a receptekben megadott fehér rizsliszt helyett, azoknak a gesztenyeliszt jó választás lehet… Gyártó: Nature Cookta

Gyártó: Alfik»
 

Kókuszliszt (NATURE COOKTA) Ár: 1.600,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

A Nature Cookta kókuszliszt a bio- és reformélelmiszer piac fontos szereplője. Nemcsak egy egészséges és fair trade termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő programba. A kókuszliszt nem azonos a ledarált kókuszreszelékkel! A Nature Cookta kókuszlisztet vegyszerek nélkül, friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrülnek, így krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú, sokoldalúan felhasználható lisztet kapunk. Bár számos receptben például a muffinoknál, süteményeknél és a palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel (például szőlőmagliszttel, gesztenyeliszttel, lenmagliszttel, szezámliszttel vagy mákliszttel) keverve használni. Ha 100%-ban szeretnék kókuszlisztet használni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik! Bár a Nature Cookta kókuszliszt nem édesített, azt tapasztalhatja, hogy a kókusz édes ízének köszönhetően az ételeink kevesebb cukrot vagy édesítőt igényelnek a receptben szereplő mennyiséghez képest. Ha teljes mértékben kókuszlisztet használunk, a búzaliszttel összehasonlítva rövidebb ideig kell sütni. Használhatjuk sütésen kívül levesek, szószok ízesítésére, sűrítésére, sőt, vízben elkeverve ízletes, magas fehérje- és rosttartalmú italt kapunk. Tejes gyümölcsturmixok készítésére is alkalmas. A kókuszliszt kiváló kiegészítője lehet a csokis-déligyümölcsös összetevőjű ételeknek, kihangsúlyozza a csokoládé és a vanília ízét, valamint reggelire is szórhatjuk. Mivel a Nature Cookta kókuszliszt hipoallergén termék, fogyasztása allergiák esetén sem okoz problémát. A legtöbb gluténmentes lisztnek nincs íze, viszont a kókuszliszt finom aromája ételeinknek különleges ízt kölcsönöz. Magas fehérjetartalma a búzalisztével vetekszik, emiatt a vegetáriánusoknak és vegánoknak is kifejezetten ajánlott. Mi a szerepe a kókuszliszt alacsony emészthető szénhidráttartalmának? Az emészthető szénhidrátok a szervezetben glükózzá alakulnak, és elsősorban ők felelősek az elhízásért. Még a szójalisztnél, sőt rengeteg zöldségnél is alacsonyabb a kókuszliszt nettó emészthető szénhidráttartalma, ezért az alacsony szénhidráttartalmú étrendekbe, fogyókúrákba is kiválóan beilleszthető, sőt, pcos-ok és cukorbetegek figyelmébe is ajánljuk. Igen magas a kókuszliszt rosttartalma, ami sok vízfogyasztás mellett jótékonyan hat a bélrendszer működésére, és enyhíti a székrekedéses tüneteket is. A magas rosttartalom víz hatására a gyomorban és a bélrendszerben megduzzad, ezáltal a jóllakottság érzését is kelti, így a fogyókúrázók számára is kifejezetten előnyös. Számos tanulmány kimutatta, hogy napi 14 gramm rost (1/4 bögre kókuszliszt körülbelül ennyi rostot tartalmaz) 10%-kal csökkenti a bevitt kalóriamennyiséget, ezzel is hozzájárul a súlycsökkentéshez, valamint hosszútávú használata segít megelőzni a vastagbélrák kialakulását. Mindezek mellett az elfogyasztott rost hozzájárul a szív- és érrendszer és az immunrendszer védelméhez, elősegíti a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását, fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, és a koleszterinszintre is jótékonyan hat. Végül, de nem utolsó sorban a cukorbetegségben szenvedőknek is ajánlatos a használata, mert a rost lassítja a glükóz felszívódását, emiatt kevesebb inzulin szükséges a glükóz lebontásához. Összefoglalva tehát a Nature Cookta kókuszliszt egy egészséges, sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre egyedülálló kimagaslóan alacsony szénhidráttartalma és rendkívül magas rosttartalma miatt, és az ezek miatt fennálló jótékony élettani hatásait tekintve. Gyártó: Nature Cookta

Gyártó: Alfik»
 

Lenmag préselési maradékának őrleménye Ár: 350,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők: Agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztása. Nyákkészítmények formájában gyomor- és bélmegbetegedések, ízületi és egyéb gyulladások kezelésére is sikerrel alkalmazzák. Omega-3 (linolénsav) tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. Felhasználási javaslat: Lepények, sütemények egyik legjobb alapanyaga. Általában más paleo lisztekkel keverjük. Gyártó: Solio Kft.
Gyártó: SOLIO Kft.»
 

Lenmagliszt (NATURE COOKTA) Ár: 560,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét. A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finomlisztté őrlik. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3-at is, a fiatalság elixírjét, sőt, a lenmag az omega-3 második legfontosabb növényi forrása, ami megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is, gátolja a vérrögök kialakulását, valamint csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást. Az inzulin hatását szintén javítja, ezért csökkenti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét, illetve megakadályozza a már kialakult diabétesz súlyosságát. A sejtmembránokat is rugalmassá teszi, ami rendkívül fontos a diabéteszben szenvedőknek. Kalciumhiány esetén is ajánlott, mert az omega-3 elősegíti a kalcium felszívódását is, így csökkenti a csontritkulás kialakulásának a veszélyét. A lenmaglisztet fitoösztrogén-(lignan-)tartalma is különlegessé teszi. A lignanok a produktív korban lévő nők esetében elősegíthetik a peteérést, a változó korhoz közeledő nőknél pedig csökkenthetik a menopauza kellemetlen tüneteit, mint például a rendszertelen menstruációs ciklust, a mellben kialakuló cisztákat és a hormonális ingadozásnak köszönhető hangulatváltozást. A fitoösztrogének számos daganat és rák kialakulása ellen is védenek, például a prosztatarák vagy a vastagbélrák ellen. A lenmaglisztben található, jótékony hatású fitoösztrogén (lignan) nem keverendő össze a fuzárium gombában található káros, ösztrogén hatású anyaggal! A lenmaglisztnek a magnézium-tartalma is magas, ezért fogyasztásával csökkenhetnek az alacsony magnéziumszint következtében kialakuló tünetek, mint például a migrén, a szívroham vagy az asztma. Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele, valamint megelőzhető az aranyér kialakulása. Számos bélrendszeri problémát kiküszöbölhetünk és betegséget gyógyíthatunk lenmagliszt rendszeres fogyasztásával. Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsíradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak. A lenmagliszt a szervezet megtisztítását is elősegíti. Ha a gyomor- és bélrendszeri traktus nyálkahártyáját védjük a következő recepttel, a belekből kevesebb méreganyag szívódik fel, és a paraziták ellen is védekezhetünk. A keverék reggeliként szolgál: Az első héten keverjünk 1 teáskanál lenmaglisztet 0,5 dl vízbe és hagyjuk állni 8 órát. A második héten 2 teáskanál lenmaglisztet adjunk 0,5 dl vízbe, majd a harmadik héten 3 teáskanál lenmagliszt és 0,5 dl víz (áztatott) keverékét fogyasszuk. A kúra ideje alatt napi 1,5-2 l vizet mindenképpen meg kell inni. Ez azért is fontos, mert a lenmag folyadék hatására megduzzad, majd újra visszahúzódik, ezáltal elősegíti a bélmozgást. Felhasználási javaslat: Lepények, sütemények egyik legjobb alapanyaga. Általában más paleo lisztekkel keverjük. Gyártó: Nature Cookta

Gyártó: Alfik»
 

Lenmagpehely 250g Ár: 260,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

Elősegíti a természetes bélmozgást. Fogyasztható paleo-kenyérbe sütve vagy bőséges folyadékkal. Javasolt adag: 1-2ek./nap. Gyártó: Dénes Ottó E.C.

Gyártó: Alfik»
 

Lenmagpehely 500g Ár: 420,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

Elősegíti a természetes bélmozgást. Fogyasztható paleo-kenyérbe sütve vagy bőséges folyadékkal. Javasolt adag: 1-2ek./nap. Gyártó: Dénes Ottó E.C.

Gyártó: Natura»
 

Mákliszt Ár: 760,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

Aki nem szeretne, vagy nem tud búzalisztet fogyasztani, esetleg alacsony kalória- vagy szénhidráttartalmú diétát követ, vagy a paleolit étrend szerint táplálkozik, annak remek alternatíva a Nature Cookta mákliszt a búzalisztek helyettesítésére. A Nature Cookta mákliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan egy sokrétűen felhasználható, egészséges lehetőség a búzaliszt és más fehérlisztek helyettesítésére. Készítése során –a többi Nature Cookta liszthez hasonlóan- a mákból hidegen, vegyszermentesen kisajtolják az olaját, majd a fennmaradó pelletet finomra őrlik. Nem azonos a sima őrölt mákkal! Az őrölt mákkal összehasonlítva 30 %-kal magasabb a mákliszt beltartalmi értéke. A mákliszt rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalma lényegesen magasabb, míg a búzaliszttel összehasonlítva lényegesen kevesebb a szénhidrát- és kalóriatartalma, mindössze kb. 280 kcal/100 g. A magasabb beltartalmi érték a kisajtolt olajnak köszönhető, aminek hatására a mákliszt omega-6 zsírsav tartalma is csökken, ezáltal sütésre is kiválóan alkalmas. (Az omega-6 zsírsav, ellentétben az omega-3-mal, sütés közben gyulladáskeltő, allergiát okozó anyaggá alakul, ezért fontos, hogy alacsony legyen sütésre felhasznált alapanyagok omega-6 tartalma. Az omega-3 és az omega-6 helyes arányára figyelni kell, az összetevők között az előbbi kell, hogy lényegesen túlsúlyban legyen!) A Nature Cookta máklisztet magas fehérjetartalma miatt vegetáriánusok és vegánok figyelmébe is ajánljuk. Szintén magas rosttartalma nagy mennyiségű vízzel fogyasztva elősegíti a bélrendszer helyes működését, csökkenti a nettó emészthető szénhidrátmennyiséget, és mivel nem alakul glükózzá, a vércukorszintre is jótékony hatással van. Mákliszt fogyasztása magas vastartalma miatt kismamáknak, gyerekeknek is javaslott, különösen a fokozott növekedés időszakában. Rendkívül fontos a szervezetben a gyulladással járó betegségekkor lecsökkenő vas pótlását táplálkozással is elősegíteni. A vashiány az egyik leggyakoribb, nem megfelelő táplálkozásra visszavezethető hiányállapot, aminek a tünetei a fáradékonyságtól a hajhullásig sokfélék lehetnek, ráadásul igen hosszú ideig tart a szervezetben a vasat pótolni. C-vitamin és folsav együttes szedésével kb. 3 hónapig tart megfelelő szintre hozni a vasat, ezért is igen fontos, hogy megfelelő táplálkozással ezt elkerüljük. Kalcium- és magnéziumtartalma is magas, amikre a szervezetnek nagy szüksége van. Együttes fogyasztásukkal csökkenthető a hiányukkor fellépő ingerlékenység, alvás- és figyelemzavar. Mindemellett az izmok helyes működéséhez is fontosak, ha nem figyelünk a megfelelő mennyiségű kalcium és magnézium bevitelére, izomgörcsök és –fájdalmak is jelentkezhetnek, mint például éjszaka a vádli húzódása. Minden olyan receptben helyettesíthetjük a fehér liszteket mákliszttel, amibe a mák íze is beleillik. Sűríthetünk is vele, mert nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes. Készíthetünk belőle muffint, süteményeket, kásákat, fánkot, ezzel finomabb ízű édességeket fogyaszthatunk. Citrom és nyírfacukor hozzáadásával ízletes tölteléket készíthetünk máklisztből. Akár kenyeret is süthetünk vele, főképp más liszttel keverve. Ha csak mákliszttel sütünk, a receptben megadott tojásmennyiséghez képest eggyel többet használjunk, hogy elkerüljük a túlzott morzsálódást! Gyártó: Nature Cookta

Gyártó: Alfik»
 

Mandulaliszt 250g naturbit Ár: 1.380,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

A Nature Cookta Mandulaliszt a gabonamentes konyha hideg préseléssel, vegyszermentesen zsírtalanított hozzávalója. A zsírtalanítás következtében nemcsak alacsonyabb (emészthető nettó) szénhidrát- és kalóriatartalmú mandulalisztet kapunk, hanem a hevítés hatására gyulladást és allergiát okozó omega-6 zsírsavtartalma is lecsökken, ezáltal a Nature Cookta mandulaliszttel teljes biztonsággal süthetünk is. Mindemellett a zsírtalanított mandulaliszt 30 %-kal magasabb beltartalmi értékű, mint a sima őrölt mandula, nagyobb mennyiségben tartalmaz fehérjét, ásványi anyagokat, vitaminokat és rostot. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és a vegán étrend ízletes alapanyaga is lehet. A mandulaliszt felhasználási formáinak csak a képzelet szabhat határt. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűríthetjük is vele ételeinket. Mivel a mandula nem tartalmaz glutént, a belőle készült lisztet gluténérzékenyek is bátran használhatják olyan kenyerek, péksütemények, sütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek készítéséhez, amiknek az ízvilágához illik a mandula édes íze. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír. (Ha a recept gabonamentes liszteket ír, akkor természetesen nem kell növelni a tojás mennyiségét.) A paleolit étrend hívei, a fogyókúrázók és az alacsony szénhidráttartalmú diéta követői számára is ajánljuk. 100 g mandulaliszt 9,7 % vizet, 36,4 % fehérjét, 12,0 % zsírt, 29,5 % rostot, 7,2 % szénhidrátot, 1185,2 kJ/ 282,4 kcal kalóriát tartalmaz. A mandula a szépség és az egészség szimbóluma is volt, mert a szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink. Jelentős a mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az érrendszer megfelelő működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin megköti a szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős antioxidáns hatása miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében. A zsírtalanított mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és a bélrendszer megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásában is fontos szerepet játszik. A mandulát a menstruációs és az izomgörcsök oldására is használják, valamint a rossz koleszterint is alacsonyan tartására. Ne fogyasszon mandulalisztet, ha a diófélékre allergiás vagy érzékeny! A mandulalisztet felbontás után tárolja a hűtőben! Gyártó: Nature Cookta

Gyártó: Alfik»
 

Napraforgóbél liszt (NATURE COOKTA) Ár: 1.790,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

Akárcsak a márka többi tagját, a napraforgólisztet is hideg préseléssel zsírtalanítják majd a fennmaradó pelletet finom lisztté őrlik. Ezzel az eljárással a sima őrült napraforgómagnál mintegy 30 %-kal magasabb beltartalmi értékű lisztet kapnak. A Napraforgólisztet leginkább rendkívüli vastartalma miatt ajánljuk vásárlóink figyelmébe, aminek hiányában az immunrendszer nem tud kellőképpen működni, illetve fáradtságot, hajhullást, a szellemi teljesítőképesség csökkenését is okozhatja. A magas vastartalmú ételek fogyasztását a terhesség, szoptatás és fokozott növekedés időszakában is ajánlják. A termékben lévő nagy mennyiségű magnézium és foszfor fontos a kalcium felszívódásának szempontjából. A magnézium és a kalcium a csontokon kívül az izomrendszer és az idegrendszer megfelelő működésében is aktívan részt vesz. Rendkívül magas a zsírsavtartalma. Ez főként a vér koleszterinszintjének a karbantartása miatt lényeges, így a szív- és érrendszer egészségéhez is nagymértékben hozzájárul. A Napraforgóliszt nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét is, emiatt a vegetáriánus és a vegán étkezés fontos alapanyaga is lehet. Mivel a zsírtalanításnak köszönhetően lényegesen alacsonyabb a kalória- és szénhidráttartalma, ezért számos étrendbe és fogyókúrába beilleszthető, így a low carb és a paleolit étrendbe is. A Napraforgólisztet gabonalisztekre érzékenyek is fogyaszthatják! A már említett vas, kalcium, magnézium, foszfor, fehérje és rost mellett nagy mennyiségben tartalmaz cinket, rezet, mangánt, szelént és káliumot is, amik a szervezetünk számára szintén elengedhetetlenül fontos ásványi anyagok. Ezen kívül a napraforgó fontos B-vitamin forrás is, aminek a fogyasztása az agy, a bőr és az emésztőrendszer szempontjából lényeges. A lisztet használhatjuk a sütés és a főzés során egyaránt. Keverje más gluténmentes liszttel, hogy még változatosabbá és tápanyagokban gazdagabbá varázsolja kenyereit, pizzáit, süteményeit vagy péksüteményeit, miközben kalória- és szénhidráttartalmukat csökkenti! Készíthet a napraforgóliszt segítségével önteteket, dressinget, de sűrítésre is használhatja. Gyártó: Nature Cookta

Gyártó: Alfik»
 

Szezámmag-liszt (NATURE COOKTA) 500g Ár: 1.040,- Ft 
Kiszerelés:

Jellemzők:

A Nature Cookta termékcsalád szezámlisztje egy alacsony (körülbelül 275 kcal /100 g) kalóriatartalmú, egészséges magyar termék a lisztek piacán. A szezámmagból vegyszermentesen, hidegen kisajtolják az olaját, majd a pelletet finomra őrlik, így kapjuk a szezámlisztet. A sima szezámmaggal összehasonlítva a kipréselt olajnak köszönhetően egyrészt a szezámliszt beltartalmi értéke körülbelül 30 %-kal magasabb, így több rostot, ásványi anyagot, fehérjét és vitamint tartalmaz, másrészt az omega-6 zsírsav tartalma is alacsonyabb, így már sütésre is alkalmas. Ráadásul a szezámlisztben jelenlévő sesamin nevű lignan jelenlétében az omega-6 nem alakul át káros, gyulladáskeltő anyagokká, ehelyett segíti a gamma-linolénsavvá alakulását, ami hozzájárul a hám- és kötőszövet egészségéhez, ezzel a segít a fiatalos bőr megőrzésében. A Nature Cookta szezámlisztet rendkívül sokféleképpen felhasználhatjuk. Számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását! A szezámliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt ad az így elkészített ételnek. Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok panírozására is. A Nature Cookta szezámliszt kiváló fehérjeforrás, emiatt bátran fogyaszthatják vegetáriánusok és vegánok is. Emellett magas a rosttartalma is, ami elfogyasztva nemcsak nem alakul glükózzá, és ezzel a szervezet vércukorszintjének a karbantartását segíti, hanem megfelelő mennyiségű víz fogyasztása mellett segít helyreállítani a helyes bélműködést. A magas rosttartalomnak köszönhetően jóllakottság érzését is kelti, ezért alacsony kalória- és szénhidráttartalma mellett ez is alkalmassá teszi a szezámlisztet, hogy bármelyik fogyókúrás vagy testsúlycsökkentő programba beépítsük, illetve a paleolit étrendet követők is használhatják. A szezámliszt nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, ami egy fontos nyomelem, számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban vesz részt. A cink egyrészt elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek bevitelére, erre célra a szezámliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a lassú sebgyógyulás. A Nature Cookta szezámliszt kiváló kalcium- és magnéziumforrás, ami fontos szerepet játszik az immunrendszer és az izomrendszer védelmében, hiányában olyan tüneteket produkálhatunk, mint például az ingerlékenység és az izomgörcsök. Több kalciumot tartalmaz, mint a tej, és a magvak közül a legnagyobb fehérjeforrásként tartják számon. Aminosavakban is rendkívül gazdag, de vasat és proteint is nagy mennyiségben tartalmaz. Erősíti a szívizmot és az idegrendszert. Székrekedés esetén is jól használható, de máj- és epebántalmakat is enyhít, sőt a koleszterinszintet is csökkenti. Kimutatták, hogy a rosszindulatú sejtek burjánzását megakadályozó hatása is van. Olaját masszírozáskor bázisolajként is használják, rendkívül jó hatással van a bőrre, sok E-vitamint tartalmaz. De vigyázat, a szezámmag az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki. Gyártó: Nature Cookta

Gyártó: Alfik»
 



oldalak száma: 2
«« ... « 1 2 » ... »»
sorrend: termék / oldal: