» | |
A kosár tartalma: tétel, a fizetendő összeg: ,- Ft  
Termékeink
  1. PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS
  2. Paleolit sütemények
  3. Cukor és cukorhelyettesítő termékek
  4. Egészséges nassolni valók
  5. Ételízesítők
  6. Fűszerek, fűszerkeverékek
  7. Gabonafélék
    1. Gabonák
    2. Kásák
    3. Korpák
    4. Morzsák
    5. Müzlik
    6. Pelyhek
  8. Gluténmentes, diabetikus termékek
  9. Himalája só, holt tengeri só
  10. Húspótlok, szendvics krémek, zakuszkák
  11. Hüvelyesek
  12. Lisztek, darák
  13. Magvak
  14. Mézek, lekvárok, virágpor
  15. Olaj, ecet, margarin, zsír
  16. Pékáru
  17. Sütési kiegészítők
  18. Tej- tojásmentes termékek
  19. Tejtermék, tejpotló termékek
  20. Tészták
  21. Egészséges Italok
  22. Gyógynövények, gyógyteák
  23. Szépségápolás-gyógy és naturkozmetikumok
  24. Étrendkiegészítők
  25. Aromaterápia, illatosítók, füstölők
  26. Öko-háztartás
  27. Öko higiénia papírtermékek
  28. Csírák, csíratálak
  29. Búzafű,Búzafűprés, malom
  30. Baba-mama
  31. Lúgosítás
  32. Rágógumi
  33. Gyógykrémek
  34. Ajándéktárgyak
  35. Fogyókúra
Hírlevél


 

* Leiratkozáshoz adja meg az e-mail címét.

Termékajánló
Statisztika
összes látogató: 644.418 fő
mai látogatók: 490 fő
online látogatók: 52 fő
 
termékek: 1.308 db
kategóriák: 175 db
gyártók: 128 db


Pelyhek

oldalak száma: 3
«« ... « 1 2 3 » ... »»
sorrend: termék / oldal:


Árpapehely /natura/ Ár: 380,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Árpapehely Az ősi irodalmi termékek közül a legkiemelkedőbb a BIBLIA, melyben több utalás is található az árpa kenyérként történő fogyasztásának. Ennek a mai napig létező formája a lepény. Összetétele: víz, (esetleg olaj), és durva árpaőrlemény. Ezt a keveréket vékonyra kiterítve, nyújtva, forró köveken, vagy forró hamuban megszárítják, illetve sütik. Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben – hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez – benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt. A fentebb említett keleti, vagy Közel-Keleti népeknél alapvető "kenyér" árpából készül. Ezt a terméket az árpa hűsítő hatása miatt fogyasztják. A reformtáplálkozás többek között a müzliben is felhasználja egyik összetevőként az árpapelyhet.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Bio tönkölybúza pehely Ár: 580,- Ft 
Kiszerelés: 250g

Jellemzők: Tartalmazza az összes Bvitamint a B12 kivételével, ezen kívül E vitamin, Kalcium, Magnézium tartalma teszi igen értékes gabonává. Nem vesz fel vegyszert a talajból. A Piszkei bio tönkölybúza pehely szavatossági ideje 60nap.
Gyártó: Piszkei Öko»
 

Bio Tönkölypehely mézzel Ár: 800,- Ft 
Kiszerelés: 250g

Jellemzők: A vegyszermentesen termesztett tönkölybúzát mézzel együtt megfőzik, laposra hengerlik, majd ropogósra pirítják. Ajánljuk akár levesbetétként, vagy gyümölcsjoghurtba, vagy ízesített szójaitalba keverve. Energia kJ/kcal/100g: 1699/400; Fehérje g/100g: 12; Zsír g/100g: 2,9; Szénhidrát g/100g: 72,5;
Gyártó: Biopont»
 

Bio Zabpehely Ár: 420,- Ft 
Kiszerelés: 300g

Jellemzők: A zabpehely az egyik legkiválóbb szénhidrátforrás, gazdag rostokban, ásványi anyagokban, valamint fehérjékben. "Fűtőhatása" miatt előszeretettel fogyaszthatjuk télen is. A Biopont tejhelyettesítői bármelyikének felhasználásával percek alatt készítheti el reggelijét. Próbálja ki levesbetétéként, vagy gyümölcsös szójajoghurttal! Energia kJ/kcal/100g: 1469/348; Fehérje g/100g: 12,5; Zsír g/100g: 7; Szénhidrát g/100g: 58,8;
Gyártó: Biopont»
 

Bio Zabpehely apró Ár: 420,- Ft 
Kiszerelés: 300g

Jellemzők: A zabpehely az egyik legkiválóbb szénhidrátforrás, gazdag rostokban, ásványi anyagokban, valamint fehérjékben. "Fűtőhatása" miatt előszeretettel fogyaszthatjuk télen is. A Biopont tejhelyettesítői bármelyikének felhasználásával percek alatt készítheti el reggelijét. Próbálja ki levesbetétéként, vagy gyümölcsös szójajoghurttal! Energia kJ/kcal/100g: 1469/348; Fehérje g/100g: 12,5; Zsír g/100g: 7; Szénhidrát g/100g: 58,8;
Gyártó: Biopont»
 

Burgonyapehely /natura/ Ár: 305,- Ft 
Kiszerelés: 250g

Jellemzők: Burgonyapehely.A burgonya víztartalmának szárítással történő teljes elvonása után különböző – többnyire finoman lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színü, minőségét igen sokáig megőrző – anyag keletkezik. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Burgonyapehely /natura/ Ár: 535,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Burgonyapehely.A burgonya víztartalmának szárítással történő teljes elvonása után különböző – többnyire finoman lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színü, minőségét igen sokáig megőrző – anyag keletkezik. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Búzacsíra /natura/ Ár: 160,- Ft 
Kiszerelés: 250g

Jellemzők: Búzacsíra.A csíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik. A lisztté őrlés során különítik el. Bár a magnak csak kis részét alkotja, nagy a tápértéke. A csíra érdekében gyűlik a liszttest tápanyaga, védelmére alakul a szem hétrétegü héja. A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz. Magában fogyasztják, vagy liszttel együtt levesek, pörköltek sűrítésére használják. Energia: 1 ek / 10 gramm 30 kcal 125 kJ.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Búzacsíra /natura/ Ár: 240,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Búzacsíra.A csíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik. A lisztté őrlés során különítik el. Bár a magnak csak kis részét alkotja, nagy a tápértéke. A csíra érdekében gyűlik a liszttest tápanyaga, védelmére alakul a szem hétrétegü héja. A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz. Magában fogyasztják, vagy liszttel együtt levesek, pörköltek sűrítésére használják. Energia: 1 ek / 10 gramm 30 kcal 125 kJ.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Búzapehely /natura/ Ár: 200,- Ft 
Kiszerelés: 250g

Jellemzők: Búzapehely.A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek nyersanyagai. Elkészíthető saját keverésü müzliként, levesbetétnek, vagy főzelék sűrítésére egyaránt alkalmas. Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak. Általános "főzési" javaslat: 1 rész pehely 2 rész vízzel. Felforrás után a tűzet/áramot kikapcsolni és a félretett kása másnapra fogyasztható. Hűtőben tároljuk. A búzapehely energiatartalma: 340 kcal 1430 kJ.Recepteket a honlap más részében közlünk.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Búzapehely /natura/ Ár: 335,- Ft 
Kiszerelés: 500g

Jellemzők: Búzapehely.A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek nyersanyagai. Elkészíthető saját keverésü müzliként, levesbetétnek, vagy főzelék sűrítésére egyaránt alkalmas. Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak. Általános "főzési" javaslat: 1 rész pehely 2 rész vízzel. Felforrás után a tűzet/áramot kikapcsolni és a félretett kása másnapra fogyasztható. Hűtőben tároljuk. A búzapehely energiatartalma: 340 kcal 1430 kJ.Recepteket a honlap más részében közlünk.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 

Hajdinapehely /natura/ Ár: 570,- Ft 
Kiszerelés: 250g

Jellemzők: A hajdina, vagy másnéven pohánka régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet. A NATURKONYHA fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, erős, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. "A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. A főzési ideje az egyébként is rendkívül gyorsan megpuhuló hajdinához képest még rövidebb. Szinte csak pár perc. A felhasználhatósága valamivel szélesebb skálán mozog. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem "lóg ki". Együtt főzhető kölessel is.
Gyártó: Dénes Ottó E.C.»
 



oldalak száma: 3
«« ... « 1 2 3 » ... »»
sorrend: termék / oldal: