» | |
A kosár tartalma: tétel, a fizetendő összeg: ,- Ft  
Termékeink
  1. Paleolit sütemények
  2. PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS
  3. Cukor és cukorhelyettesítő termékek
  4. Egészséges nassolni valók
  5. Ételízesítők
  6. Fűszerek, fűszerkeverékek
  7. Gabonafélék
  8. Gluténmentes, diabetikus termékek
  9. Himalája só, holt tengeri só
  10. Húspótlok, szendvics krémek, zakuszkák
  11. Hüvelyesek
  12. Lisztek, darák
  13. Magvak
  14. Mézek, lekvárok, virágpor
  15. Olaj, ecet, margarin, zsír
  16. Pékáru
  17. Sütési kiegészítők
  18. Tej- tojásmentes termékek
  19. Tejtermék, tejpotló termékek
  20. Tészták
  21. Egészséges Italok
  22. Gyógynövények, gyógyteák
  23. Szépségápolás-gyógy és naturkozmetikumok
  24. Étrendkiegészítők
  25. Aromaterápia, illatosítók, füstölők
  26. Öko-háztartás
  27. Öko higiénia papírtermékek
  28. Víztisztitó berendezések
  29. Csírák, csíratálak
  30. Búzafű,Búzafűprés, malom
  31. Baba-mama
  32. Lúgosítás
  33. Rágógumi
  34. Gyógykrémek
  35. Ajándéktárgyak
  36. Fogyókúra
Hírlevél


 

* Leiratkozáshoz adja meg az e-mail címét.

Termékajánló
Statisztika
összes látogató: 183.467 fő
mai látogatók: 45 fő
online látogatók: 14 fő
 
termékek: 1.323 db
kategóriák: 176 db
gyártók: 128 db


Csíratál

Csíráztató tál 4részes műanyag Ár: 1.300,- Ft 
Kiszerelés: 1db

Jellemzők: Étkezési magok csíráztatására szolgál. A csírák tápanyag sűrítmények. Rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben, antioxidánsokban. Elősegítik a tápanyagok lebontását, felszívódását, beépülését és a salakanyagok kiválasztását. Egyes csírák az orvostudomány által is bizonyítottan csökkentik a koleszterinszintet, segítséget nyújtanak a vérnyomás normalizálásában, valamint bizonyos szív- és érrendszeri problémák kialakulását gátolják. A megfigyelt rákmegelőző hatások közül egyre több nyer igazolást. A tál segítségével otthonában egyszerűen tud friss, finom csírákat termelni, hiszen csak levegőre, vízre és egy marék magra van szüksége hozzá. Használati utasítás: Szigorúan csak étkezési célra alkalmas, bio magokat csíráztassunk, amelyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók. Sok esetben nem csak a csávázott vetőmag, hanem a piacokon vásárolt „sima” mag is komoly problémákat okozhat, mivel ezeket néha vegyszerekkel kezelik penészesedés és rovarok ellen. Mosás: A magokat tegyük az egyik lyukacsos edénybe, vagy szűrőbe és folyó víz alatt alaposan mossuk le. Áztatás: A tisztára mosott magokat öntsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy az bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak. Ez átlag fél nap. A vastagabb héjúak (tökmag, napraforgó) áztatása hosszabb időt igényel, kb. 1nap. Csíráztatás: A megduzzadt szemeket helyezzük át az egyik lyukacsos tálba és folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lyukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edényre. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lyukacsos tálkát, vagy takarjuk le egy egyszerű tányérral. Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljuk meg „fedő” nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb, pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat. A csomagban több lyukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre, nagyobb mennyiségű, vagy többféle magot csíráztassunk egy időben, több szinten. Csíráztató tál elhelyezése: Világosban a csírák sötétebb zöld színűek lesznek, C-vitaminban és karotinban sokkal gazdagabbak, mint a sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat, mert a napsütéstől megfőhetnek, tönkremehetnek benne a csírák. Ideális csíráztatási hőmérséklet: mag fajtájától függően 17-25 Celsius fok között. Csíráztatás időtartama: Felhasználástól függően 3naptól akár egy-két hétig is tarthat. Csírák felhasználása: Nyersen, sütve, vagy főzve. Magostól vagy mag nélkül. Fontos tudnunk, hogy a csírák nyersen, friss állapotban tartalmazzák a legtöbb hasznos tápanyagot. Penészes, rothadt, kellemetlen szagú csírákat ne együnk. Csírák tárolása: Nyersen hűtőben akár 1-2 hétig is, vagy alacsony hőfokon történő szárítás után, zárt dobozban.
Gyártó: Zuglói Naturál Kft.»